Olemme uudistumassa

Olemme uudistamassa palvelukonseptiamme sekä verkkosivujamme lähiviikkoina. Uudistuksen aikaan sivustolla saattaa olla vähän sokkeloista ja joku paikka kaipaa lisää huomiota ja hellää hoivaa. Lopputulos on kuitenkin toivottavasti hyvin palkitseva. Joten jo etukäteen – kiitos kärsivällisyydestä!

Talous ei ole vaikeaa, mutta kaikki ei silti tykkää numeroista. Uskallan kuitenkin väittää, että osa “numeroallergiasta” tulee jo puhtaasti talousihmisten käyttämästä slangista. Se on kuin vieras kieli, ja on vaikeaa osallistua keskusteluun, jos joka kolmas sana suomen sijaan onkin kiinaa. Siksi haluamme puhua taloudesta tavallisesti, jotta talousasiat olisi yhtä ymmärrettäviä kuin viikonlopun ruokaostoksien kauppalista.

Mikä tämä tällainen Sestertium Consulting Oy on?

Yrityksemme on perustettu vuonna 2016. Perustamisvaiheessa yrityksen vahva ydin oli perinteisessä talouskonsultoinnissa – eli sitä talousslangia, laskelmien tekoa, lukujen analysointia. Yritys on pitkälti yhtä kuin Miia Kiviluoto. Olen ollut koko työurani erilaisissa talouden asiantuntija- tai johtamistehtävissä. Sytyn excel-taulukoista ja laskelmista, tykkään ratkoa haasteita (juuri niin, haasteita – ongelmat ovat yleensä ratkottavissa eli ne ovat haasteita) ja ilahdun päästessäni auttamaan haasteiden ratkomisessa. Yritystoiminta on mahdollistanut päästä takaisin lähemmäs numeroita ja laskelmia, sitä ihanuutta, jonka takia aikoinaan lähdin opiskelemaan kauppatieteitä. Nyt olemme ottamassa yrityksessämme digiloikkaa – jatkossa panostamme erilaisiin verkossa tapahtuviin koulutuksiin. Kannattaa siis pysyä kuulolla!

Tiesitkö muuten, mitä yrityksemme nimen alkuosa eli sestertium tarkoittaa? Sestertium – tai sestertius toiselta kirjoitusasultaan – on vanha roomalainen raha. Raha ja talous on siis meillä jo ihan nimessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *